Cele mai grele lupte din Ucraina se mută în sud-vest, de-a lungul Niprului

După un atac cu rachete al armatei ruse, Kostiantinivka, raionul Kramatorsk, Donețk

După luni de lupte crâncene în est, războiul Rusiei în Ucraina este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte mutându-se de-a lungul fluviului Nipru, pe un front de aproape 350 de kilometri care se întinde spre sud-vest, de lângă Zaporojie până la Herson, au declarat serviciile de informații militare britanice la 6 august.

În est, forțele rusești au lansat o ofensivă asupra orașului Bahmut și a altor câteva orașe din Donețk, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene la 6 august. Statul Major General a precizat în raportul său de dimineață că atacurile rusești au fost respinse cu succes în Iakovlivka, Verșin, Kodem și Zaițeve.

Aceste date nu au putut fi verificate în mod independent. Ministerul britanic al Apărării consemnează în buletinul său zilnic de informații din 6 august că, aproape sigur, forțele rusești se concentrează acum în sud, anticipând contraofensiva Ucrainei sau pregătindu-se pentru un posibil asalt.

Serviciile secrete britanice au raportat că Rusia a deplasat coloane lungi de camioane militare, tancuri, artilerie remorcată și alte arme dinspre Donbas, în est, spre sud-vest. De asemenea, Rusia a deplasat echipamente și personal în Crimeea anexată dinspre Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de Rusia, și dinspre Rusia continentală peste podul Kerci.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Linia frontului se mută în sud-est, de-a lungul Niprului