În Beijing, cu câteva zile înaintea Olimpiadei, cele mai multe cazuri de COVID-19 din iunie 2020

Capitala Chinei, Beijing, a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus de la jumătatea anului 2020, cu doar câteva zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.

Au fost identificate 20 de noi cazuri de COVID-19 în Beijing pe 30 ianuarie, cele mai multe cazuri înregistrate în oraș din iunie 2020, transmite Comisia Națională de Sănătate (NHC).

China a raportat, de asemenea, 34 de cazuri noi de COVID-19 în rândul personalului legat de Jocurile Olimpice pe 29 ianuarie, a declarat comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022.

Pe lista celor contaminați se află 13 sportivi sau oficiali de echipă care au fost testați pozitiv după sosirea pe aeroport pe 29 ianuarie. În total, pe 29 ianuarie, China a raportat 81 de cazuri noi de COVID-19 pe continent, în creștere față de 59 de cazuri înregistrate cu doar o zi înainte. Nu s-au înregistrat noi decese din cauza bolii.

Jocurile Olimpice din China se desfășoară într-un cerc închis, fără accesul publicului, pentru a înlătura posibilitatea contaminării. Cele 60 000 de persoane din interiorul acestui cerc (sportivi, personal tehnic, organizatori) sunt supuse testării zilnice.

Jocurile Olimpice sunt programate să aibă loc în perioada 4-20 februarie.