Centrul de reabilitare pentru copii de la Sergheevca, în Ucraina, a fost lovit de rachete rusești

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco

Ministra sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că Centrul de reabilitare pentru copii pe care R. Moldova îl are la Sergheevca, în Ucraina, pe litoralul Mării Negre a fost lovit vineri în atacul cu rachete rusești. Cinci colaboratori ai centrului au fost răniți, unul a decedat, a mai informat Nemerenco într-o postare pentru Facebook.

Ministerul de Externe de la Chișinău a condamnat „cu fermitate” atacul cu rachete rusești de la Sergheevca, calificat drept „o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile”. Ministerul deplânge totodată moartea „unui angajat al centrului de reabilitare” și rănirea altor „5 angajați”.

Între timp, șeful administrației militare din regiune Odesa a informat că 21 de persoane au murit în urma atacului rusesc cu rachete. Între victime, și un copil de 12 ani, precizează Interfax Ucraina, citând aceeași sursă.

Autoritățile locale susțin că rachetele folosite în atacul din regiunea Odesa sunt de același tip cu cele folosite luni împotriva centrului comercial de la Kremenciuk.

Este vorba de rachete de croazieră din perioada sovietică, dezvoltate inițial în anii 1960, ceea ce ar confirma estimările experților militari occidentali că Rusia pare să-și fi epuizat mare parte din stocul de arme și rachete moderne, relatează BBC.

Rachetele au lovit vineri și un bloc de locuințe din orașul ucrainean Bilhorod-Dnistrovski, la 35 de kilometri de granița cu Republica Moldova.

Atacul a provocat un incendiu în clădirea unui magazin alăturat.

Autoritățile ucrainene informează că armata rusă a atacat din nou cu rachete și orașul Nikolaev, din sudul țării. Guvernatorul regiunii relatează că ar fost lansate 12 rachete, dar informația nu a poate fi confirmată din surse independente.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Sanatoriul de la Sergheevca lovit, un mort și 5 răniți