Certificatul de vaccinare moldovean este recunoscut pe teritoriul Italiei

Protest la Roma împotriva extinderii utilizării certificatului Covid, așa-numitul „pașaport verde”, Italia, iulie 2021

Certificatul de vaccinare moldovean este recunoscut pe teritoriul Italiei pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu serurile autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente, a anunțat la 25 septembrie ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Italia este una din destinațiile principale ale emigranților economici moldoveni, iar certificatul de vaccinare elimină obligația prezentării rezultatelor negative ale testului la intrarea în Italia.

Ministra Nemerenco a scris pe Facebook că valabilitatea certificatului emis de R. Moldova este aceeași ca și a certificatului verde european.

Anunțul survine după ce Consiliul European a decis să reintroducă R. Moldova pe lista țărilor ale căror cetățeni au restricții de călătorie în spațiul Schengen, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Ministerul moldovean de Externe a explicat că, în felul acesta, cetățenilor moldoveni le sunt permise doar călătoriile esențiale în aceste state. Aproximativ 30 de țări recunosc certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 emise de autoritățile moldovene.