11 cetățeni moldoveni au fost evacuați de urgență din Liban cu ajutorul Ucrainei

Apărarea civilă libaneză și civili stau la locul unui raid aerian israelian care a vizat o clădire din Beirut, pe 1 octombrie 2024.

11 cetățeni moldoveni au fost evacuați de urgență din Liban, în contextul situației tot mai tensionate din Orientul Mijlociu. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi. Operațiunea a fost realizată cu ajutorul Kievului și Organizației Internaționale pentru Migrație.

Vicepremierul a precizat că moldovenii evacuați se află în Polonia și urmează să ajungă în R. Moldova mâine dimineață. Împreună cu aceștia, au mai fost evacuați și alți 167 de cetățeni din Ucraina, Polonia, Cehia, Lituania și Brazilia, potrivit autorităților ucrainene.

„Acești cetățeni, 11 la număr, mame cu copii… sunt în siguranță în Polonia și mâine dimineață urmează să vină în Republica Moldova. Mâine pe la amiază ar trebui să fie în siguranță”, a declarat Popșoi jurnaliștilor înaintea ședinței de Guvern din 2 octombrie.

În Liban se mai află încă 4 cetățeni moldoveni care așteaptă să fie evacuați, a adăugat oficialul.

Ambasada Republicii Moldova în Liban, cu reședința la Ankara continuă să recepționeze cereri de evacuare, potrivit MAE. Cetățenii aflați în dificultate pot contacta ambasada la numărul +90 541 687 2104 sau pe email la consulat.ankara@mfa.gov.md.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te