Goodbye, Cecenia mea

Fete cecene aranjează o tînără de 15 ani, care s-a luptat să nu poarte hijab-ul, într-un gest încălcînd sever tradițiile familiei ei.

Un cuplu în satul Serjen-Iurt. Cuplurile trebuie să se întîlnească doar în public și tinerii să nu se așeze unul lîngă altul. Orice contact fizic este interzis înainte de căsătorie.

Jumătate din fetele clasei a 9-a de la școala nr. 1 din satul cecen Serjen-Iurt poartă jijab-ul, care, anterior, potrivit Dianei Makosian, nu făcea parte din tradiția cecenă.

Oră de gimnastică la aceeași școală, cu elevele înbrăcate complet, deoarece îmbrăcămintea de gimnastică ar viola codul musulman.

Tinerele adunate după școală în fața moscheei Inima Ceceniei, cea mai mare din Europa. Toate fetele cecene, indiferent de religia lor, sînt obligate să-și acopere capul în școlile publice și în clădirile guvernamentale.

Oră de studiu al Coranului. Diana Markosian scrie că tineretul cecen a adoptat repede islamul după decenii de represiune religioasă în Uniunea Sovietică.

Layusa Ibragimova, 15 ani, pregătită de familie pentru nunta cu Ibragim Isaev, 19 ani, aranjată de tatăl ei cu cîteva săptămîni în urmă.

Amina Mutieva, 21 de ani, o studentă la Universitatea Islamică din Groznîi, rugîndu-se în camera specială pentru femei.

Dansatori ceceni așteptînd în spatele scenei la un concert la Groznîi, în sala în care în 2009, explozia unei bombe a ucis șase persoane și a rănit numeroase altele.
.

Artiști ceceni, pregătindu-se pnetru un spectacol.

Jamila Idalova, 16 ani, în ziua nunții ei. Tînăra mireasă a fost răpită de prietenul ei, iar în cele din urmă familia a acceptat căsătoria. Răpirile au fost interzise prin lege sub Ramzan Kadîrov, dar continuă să aibă loc.

Un tînăr cecen observînd un grup de fete, din spatele ferestrelor mașinii.

Un grup de femei cecene la o reuniune, stînd separat de bărbați. Segregarea a devenit pe zi ce trece comună în locurile publice.

Un grup de bărbați ceceni, stînd separați de femeile grupate la capătul opus al camerei.

Kazbek Mutsaev, 29 de ani, trage focuri de armă la apusul soarelui, pe înălțimile de la Groznîi, ca parte a unei tradiții de nuntă.

Un cuplu de ceceni dansînd Lezginka, un dans tradițional în Caucazul de Nord.

Seda Mahagieva, 15 ani, fixîndu-și voalul islamic.