Ion Chicu vs Maia Sandu și controversa privind bugetul

Premierul Ion Chicu (foto arhivă).

Premierul Ion Chicu a ceru fracțiunilor parlamentare să examineze cu atenție proiectul de buget, cel al asigurărilor sociale și strategia bugetar-financiară, toate documente aprobate joi în prima lectură de parlament, în cursul unei ședințe întrerupte de protestele opoziției.

### Vezi și... ### Președinta aleasă Maia Sandu cheamă la un nou protest

În cadrul unei discuții telefonice cu președintele ales Maia Sandu, se arată într-o declarație de presă a guvernului, Chicu a atras atenția că este „riscant” să se intre în noul an fără un buget aprobat. Totodată, el a asigurat că fiecare amendament al deputaților va fi examinat de guvern. Premierul și-a reafirmat părerea că actualul parlament „trebuie urgent dizolvat”.

Președinta aleasă Maia Sandu a scris însă, pe pagina sa de Facebook, că „ bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”.