China se confruntă cu o nouă explozie de contaminări cu Covid-19

În provincia Hebei, lumea așteaptă să fie testată, păstrând distanța socială, 12 ianuarie 2021.

China se confruntă cu o nouă explozie de contaminări cu coronavirus, motiv pentru care acum, 22 de milioane de oameni sunt în „lockdown” (dintr-o populație de 1,3 miliarde), dublu față de numărul din primăvară. Printre regiunile puse în carantină se numără și cartiere largi din capitala Beijing.

Pe de altă parte, experți din Brazilia, unde are loc testarea în masă a unuia din vaccinurile dezvoltate de China, „CoronaVac”, a anunțat că acesta nu are decât o eficiență de circa 50%, cu mult sub nivelul de 78%, anunțat săptămâna trecută. China era văzută drept una din sursele majore de vaccinuri anti-Covid pentru țările sărace sau în dezvoltare.

În Statele Unite, pe de altă parte, numărul deceselor legate de Covid-19 și înregistrate în decurs de 24 de ore a trecut de 4.400 marți, relatează cotidianul NYT.

În Germania, Ministerul Sănătății a declarat miercuri că măsurile stricte de securitate sanitară, impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus ar putea fi continuate și după 1 februarie. Spania, pe de altă parte, a înregistrat miercuri cel mai ridicat număr de noi infectări pe zi, de la începutul pandemiei, și anume aproape 39 de mii.