Chișinău: maratonul vaccinării anti Covid-29 dublat de centrele mobile de vaccinare

La Chișnău s-au lansat miercuri primele două centre mobile de vaccinare: într-un autobuz , care va deservi și suburbiile orașului și un troleibuz. 26 mai 2021

Continuă vaccinarea în cele două puncte mobile, lansate miercuri la Chișinău, într-un un troleibuz și un autobuz. Primarul capitalei, Ion Ceban a informat pe pagina sa de Facebook că troleibuzul staționează sâmbătă în sectorul Ciocana, strada Ginta Latină, în preajma pieței Agro-Mondial, iar autobuzul în localitatea Sîngera, lângă Casa de cultură.

### Vezi și... ### Vaccinarea mobilă de la Chișinău: voci pro și contra

Campania de vaccinare anti-Covid, lansată pe 2 martie, a intrat de săptămâna trecută în faza a treia, deschisă tuturor adulților.

Concomitent, la Palatul Republicii continuă al doilea maraton de vaccinare anti Covid-19.

### Vezi și... ### Coadă la vaccinare: la Chișinău a început al doilea maraton (VIDEO)

Sâmbătă, până la ora 17.00 fuseseră vaccinate 1.155 de persoane, cu prima sau a doua doză iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Cristina Stratulat a anunat că vaccinurile Pfizer/BioNTech s-au epuizat. Au rămas AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.

### Vezi și... ### Pfizer/BioNTech aprobat pentru copii de la 12 ani| În România, programarea începe săptămâna viitoare

Vineri, în prima zi a maratorului organizat de Primăria Chișinău, s-a făcut un număr record de vaccinuri: 3.5500, potrivit primarului general Ion Ceban.

Pentru maratonul de la Palatul Republicii au fost amenajate 20 de puncte de vaccinare, deschise între orele 9:00 – 22:00.

Ca și la primul maraton, organizat săptămâna trecută de Universitatea de Medicină, și la acesta, vaccinarea se face nebirocratic, fără înscriere prealabilă și numai în baza buletinului. Vaccinarea este deschisă tuturor.

Your browser doesn’t support HTML5

Cine s-a vaccinat la primul maraton?