Chișinăul începe negocieri directe cu centrala de la Cugiurgan, Gazprom confirmă livrările în mai

Centrala electrică de la Cuciurgan.

Autoritățile de la Chișinău au renunțat la ideea de a găsi surse alternative de electricitate, și au început negocieri directe cu centrala de la Cuciurgan, în timp ce Gazprom a confirmat oficial că va continua livrarea de gaze în luna mai.

Începerea negocierilor directe cu centrala de la Cuciurgan a fost confirmată de Tatiana Savva, directoarea generală adjunctă a Agenției Proprietății Publice (APP), care administrează societatea Energocom, pentru TV8.

„Într-adevăr, licitația a fost anulată. Din după-amiaza acestei zile [29 aprilie] s-a purces la negocieri directe cu cei de la Cuciurgan. Urmează să fie semnat un contract, iar mai multe detalii le va oferi doamna prim-ministră”, a precizat Tatiana Savva.

### Vezi și... ### Se „curentează” Chișinăul cu sursele alternative de electricitate?

Pe 26 aprilie se anunțase că societatea de stat Energocom a eșuat în tentativa de a găsi surse alternative de energie electrică, în caz că Gazprom sistează livrările de gaze, iar R. Moldova rămâne fără curentul livrat de centrala Cuciurgan.

Teoretic, acest lucru s-ar fi putut întâmpla pe 1 mai, după ce guvernul de la Chișinău nu a găsit firma care să facă audit-ul datoriei istorice la gaze a malului drept.

Pe 29 aprilie, Moldovagaz a anunțat însă decizia Gazprom de a continua livrările de gaze în mai, în parametrii normali.