Chișinăul rămâne epicentrul epidemiei de coronavirus

Chișinău: Un camion al Armatei Naționale aduce militari pentru a amenaja centrul de triere pentru bolnavii de Covid-19 la la Centrul expozițional Moldexpo, 3 aprilie 2020

Chișinăul rămâne epicentrul epidemiei de coronavirus din R.Moldova cu 232 de cazuri confirmate, a informat sâmbătă, 4 aprilie, ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ștefan Vodă (83 cazuri) și Soroca (70 cazuri) sunt următoarele două orașe cele mai afectate.

Ministra sănătății a mai aratăta că în acest moment, majoritatea covârșitoare a cazurilor de contaminare, 502 sunt locale față de 89 de „import”.

Pe de altă parte, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) este de părere că până la finele lunii mai, Republica Moldova ar putea să aibă în jur de 31 de mii de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. „Dacă respectăm măsurile stricte de izolare și de testare, atunci rata de contagiozitate poate scădea la 1,5, fiind un scenariu pozitiv și diminuând astfel morbiditatea de zece ori. Asta ar putea duce la scăderea poverii asupra sistemului de sănătate”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul ANSP Alexei Ceban, citat de Agora.md.