Chișinăul în plină epidemie de coronavirus

Un tânăr poartă mască în stradă, în încercarea de a se feri de coronavirus. Bulevardul Ștefan cel Mare, Chișinău

O ambulanță a adus un pacient cu suspiciune de coronavirus la spitalul de boli infecțioase Toma Ciorbă din Chișinău. Medicii de pe ambulanțe sunt printre cei mai expuși la virus, dar și la stres și oboseală. Ei lucrează în ture de 24 de ore, în costumele de protecție care nu lasă corpul să respire. De multe ori nu au asigurată apă suficientă. Unii dintre ei au spus că au fost pe punctul de a avea ei înșiși nevoie de asistență medicală. Ei au povestit că pe parcursul zilei au fost și cazuri când, atunci când au venit după pacient, li s-a reproșat că „nu au parcat corect” sau că „nu au dreptul” să se afle în locul respectiv.    

O ambulanță a adus un suspect de coronavirus la spitalul Toma Ciorbă din Chișinău

Sirenele ambulanțelor au devenit o constantă pe străzile din Chișinău. Pietonii cedează trecerea unei ambulanțe în centrul Chișinăului, pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

Inscripție la secția de internare a spitalului Toma Ciorbă din Chișinău

Tot mai mulți oameni poartă măști medicinale în stradă și î transportul public în perioada pandemiei de coronavirus. 
 

Tot mai mulți oameni poartă măști de protecție în Chișinău
 

Taxatoare cu un teanc de bancnote în mâini și călători într-un troleibuz din Chișinău, în plină pandemie de coronavirus. 

Transportul public poate deveni un adevărat pericol public în perioada pandemiei de coronavirus.
 

Instrucțiuni de protejare împotriva coronavirusului, într-un troleibuz din Chișinău.

Dezinfectat! - inscripție pe ușa unui troleibuz în perioada pandemiei de coronavirus. Primăria Chișinău spune că dezinfectează saloanele și barele din troleibuze după fiecare cursă.

Tot mai mulți oameni renunță la transportul public din cauza pericolului ridicat de contaminare cu coronavirus și folosesc mijloace alternative de transport în Chișinău.

Mijloace alternative de transport în Chișinău pe vremea coronaviruslui. Unele par să fie o improvizație, totuși își fac treaba destul de bine. 

Mijloace alternative de transport în Chișinău pe vremea coronaviruslui.

Tot mai mulți oameni poartă măști de protecție. Bulevardul Ștefan cel mare, în fața Primăriei Chișinău.

Un jonglor amator încearcă să câștige un ban în centrul Chișinăului, dar străzile orașului sunt mult mai pustii decât de obicei, din cauza pandemiei de coronavirus.

O angajată a Curții Constituționale de la Chișinău dezinfectează ușa de la intrare în contextul pandemiei de coronavirus.

Militarii din Garda de Onoare se pregătesc de ceremonia de întâmpinare la Chișinău a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban. 

Două femei polițiste se plimbă pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău. 

O ambulanță în misiune, pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului.

Doi polițiștii privesc spectacolul jonglorului amator, în fața Primăriei Chișinău.

Farmacia este una dintre destinațiile cele mai căutate zilele acestea la Chișinău.

Sirenele ambulanțelor au devenit o constantă în toate sectoarele Chișinăului odată cu creșterea numărului de cazuri suspecte și confirmate de coronavirus.