Armata rusă ar fi început asaltul asupra combinatului Azovstal

Mariupol, Ucraina, 2 mai 2022.

Cei peste 100 de civili, evacuați duminică din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, au ajuns cu bine în regiunea controlată de forțele ucrainene, au anunțat ONU și Crucea Roșiei, ambele organizații implicate în aceasta evacuare.

Între timp însă armata rusă, care controlează restul orașului de la Marea Azov, a lansat un asalt asupra combinatului, deși în adăposturile subterane s-ar mai afla cel puțin 200 de civili. Informația dată de Centrul pentru Informații Stategice din Ucraina, a fost confirmată de comandantul batalionului Azov, care s-a baricadat în combinat.

### Vezi și... ### Peste 200 de civili se află încă în oțelăria Azovstal - primarul din Mariupol

Potrivit agenției ruse de știri RIA, citată de BBC, ministerul rus al Apărării susține că bombardamentele ar fi fost provocate de ultimii militari ucraineni baricadați în combinat, majoritatea aparținând batalionului Azov.

Acestia ar fi profitat de armistițiul decretat pentru a permite evacuarea civililor și ar fi „luat poziții de tragere, în locuri strategice din perimetrul combinatului”, poziții pe care armata rusă le atacă acum.