CNA a reținut trei persoane suspectate de falsificarea certificatelor de vaccinare

Trei persoane au fost reținute sub bănuiala că au falsificat certificate de vaccinare anti-COVID-19 în schimbul unor sume între 4000 și 6000 de lei. Centrul Național Anticorupție a precizat, potrivit IPN, că persoanele au fost reținute într-o cauză penală inițiată pe trafic de influență.

Cei trei intermediari sunt bănuiți că în cooperare cu angajați ai instituțiilor medicale publice din R. Moldova ar fi organizat eliberarea a zeci de certificate de vaccinare anti-COVID-19, fără imunizarea de facto a persoanelor și cu introducerea datelor în registrul de evidență a certificatelor de vaccinare.

### Vezi și... ### „Certificatele falsificate pun în pericol vieți” (Rosian Vasiloi, Poliția de Frontieră)

În perchezițiile făcute la trei instituții medicale și la domiciliile suspecților au fost găsite și ridicate certificate de vaccinare, în original, ștampilate, buletine de identitate în original și mijloace bănești, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În acest moment, în vizorul oamenilor legii se află mai multe persoane, inclusiv lucrători medicali, mai informează IPN.

Cei trei intermediari au fost deja reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Ei sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la șapte ani de detenție sau amendă până la 200 de mii de lei.

În R. Moldova s-au raportat luni încă 1.141 de cazuri de infectare cu COVID-19 și alte 45 de decese.