Comandantul-șef al Ucrainei: aproape 9.000 de ucraineni au fost uciși în războiul cu Rusia

Oksana, mama militarului ucrainean Evhen Olefirenko, și fiica acestuia Dzvenislava jelesc la înmormântarea acestuia, Kiev 9 iulie 2022.

Comandantul-șef al Ucrainei Valeri Zalujni spune că aproape 9.000 de militari ucraineni au fost uciși de la lansarea invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina.

Vorbind la o conferință din 22 august, Zalujni a spus că întreaga țară, nu doar armata, ia parte la război, și că mulți copii și multe soții au tați și soți „pe liniile frontului, și mulți dintre ei s-ar putea afla printre cei aproape 9.000 de eroi care au fost uciși” pe câmpul de luptă.

Cele două părți în conflict au fost până acum extrem de precaute în a da publicității cifre ale pierderilor suferite de la începerea invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina pe 24 februarie.

### Vezi și... ### „Ucraina nu va tolera”. Avertismentul lui Zelenski înainte de Ziua Independenței

Ultima oară când autoritățile ucrainene au anunțat pierderile a fost în aprilie, când președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că 3.000 de militari ucraineni au murit în luptele cu ocupanții ruși și alți 10.000 au fost răniți.

Pentru Moscova însă, numărul militarilor ruși uciși în Ucraina este secret de stat și rareori a actualizat bilanțul pierderilor. Ultima oară a fost pe 25 martie, când a anunțat că 1.351 de militari ruși au murit în Ucraina.

Autoritățile ucrainene susțin că numărul rușilor care și-au pierdut viața în războiul declanșat de Rusia în Ucraina s-ar apropia de 45.500