Comisarul european pentru agricultură, în vizită la Chișinău

Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală

Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a început o vizită de trei zile în Republica Moldova.

Comisarul, aflat la final de mandat, va purta discuții cu fermieri și antreprenori despre „consolidarea relațiilor agro-alimentare UE-Moldova”, precizează Delegația permanență a UE la Chișinău.

Janusz Wojciechowski are programate întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Comisarul european își va încheia vizita cu participarea la Ziua Națională a Vinului, pe 5 octombrie.

Fermierii moldoveni au protestat în ultimele două săptămâni față reacția autorităților la criza din agricultură și au cerut în mod repetat demisia ministrului Vladimir Bolea. Agricultorii au pus protestele pe pauză, până pe 10 octombrie, cerând modificarea recentei legi care ar oferi vacanțe fiscale de șase luni numai unui număr mic de fermieri afectați de secetă și inundații.

După alegerile europarlamentare din vară, Comisia Europeană are acum o nou componență ce urmează să fie încă aprobată de Parlamentul European. Funcția de comisar pentru agricultură și alimentație i-a fost atribuită danezului Christophe Hansen (PPE).

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te