Comisia Europeană vrea o strategie unică de combatere a discriminării comunității LGBTQ

Pentru prima dată , Comisia Europeană prezintă miercuri o strategie de combatere a discriminărilor la care este supusă comunitatea LGBTQ+, relatează Politico.eu care a văzut proiectul. Comisia vrea să analizeze legile anti-discriminare din fiecare state membru și mai ales măsura în care sunt respectate, vrea să „criminalizeze la nivel european” discursul homofob și cel care îndeamnă la crimă și să propună recunoașterea mutuală a relațiilor de familie din comunitățile LGBTQ+, reglementate de legislațiile naționale.

Pe de altă parte, cu câteva ore înainte ca Ungaria să intre într-o nouă carantină, guvernul naționalist-conservator al premierului Viktor Orban a înaintat un nou amendament la constituție care să facă și mai dificilă o eventuală încercare a opoziție liberale dea scoate din legea fundamentală referirile la „valorile creștine”. Proiectul ministrei justiției, Judit Varga, precizează că în raporturile de familie, mama unui copil este „o femeie”, iar tatăl „un bărbat”, totodată, stipulează „dreptul” copiilor de a fi identificați numai după sexul cu care s-au născut, în concordanță cu „valorile noastre creștine”. În Ungaria, din mai, nu mai este legală schimbarea sexului iar căsătoriile sunt definite în constituție drept „legătura dintre un bărbat și o femeie”.

Toate aceste noi amendamente constituționale sunt văzut drept și mai multe îngrădiri ale drepturilor comunității LGBTQ din Ungaria.