Comisia juridică a aprobat cererile de ridicare a imunității deputatului Ilan Șor

Deputata PAS Olesea Stamate, şefa comisiei juridice a Parlamentului

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat rapoartele celor 9 cereri de ridicare a imunității pentru deputatul Ilan Șor, venite din partea Procurorului General.

### Vezi și... ### Avocații deputatului Ilan Șor se plâng că nu le sunt respectate drepturile

Președinta comisiei juridice Olesea Stamate a declarat la televiziunea N4 că joi Legislativul va vota în favoarea ridicării imunității lui Ilan Șor. Olesea Stamate a explicat și prezența angajaților SPPS la ușa comisiei juridice, care interziceau accesul în sală. Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, a explicat necesitatea înaintării a 9 cereri de ridicare e imunității pentru deputatul Ilan Șor. Potrivit ei, fiecare cerere conține un capăt de acuzare care i se incriminează liderului Partidului Șor. Stamate spune că scopul guvernării nu este de a face spectacol televizat pe seama acestui caz, ci de a restitui în bugetul de stat măcar o parte din banii furați din bănci, scrie agenția IPN.

Olesea Stamate spune că autoritățile mizează pe faptul că Israelul va permite extrădarea deputatului fugar, chiar dacă Ilan Șor deține cetățenia acestui stat. Stamate admite că în eventualitatea în care va fi condamnat, Ilan Șor ar putea solicita să-și ispășească pedeapsa în Israel.

Potrivit regulamentului Parlamentului, ridicarea imunității unui parlamentar are loc cu votul majorității deputaților aleși, exprimat secret. Potrivit legii, deputatul nu poate fi reținut, arestat, percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea prealabilă a Parlamentului.