Congresul american adoptă un nou pachet financiar de sute de miliarde pentru a susține economia

Washinngton, cădirea Congresului ameriacan, 2019.

Congresul american a aprobat un pachet economic de aproape 500 de miliarde de dolari, pentru susținerea afacerilor, spitalelor și pentru finanțarea unui program amplu de testare, pe fundalul epidemiei de coronaravirs care a provocat înghețarea unei mari părți din economie. Săptămâna trecută, Congresul a adoptat cel mai amplu program de susținere a economiei, în valoarea de două mii de miliarde de dolari .

### Vezi și... ### Statele Unite suspendă imigrația pe 60 de zile

În acest moment, Statele Unite au cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, 845 de mii și un număr record de decese în lume: aproape 47 de mii.

Numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit în ultimele cinci săptămâni pragul record de 26 de milioane, aproximativ 16% din forţa de muncă, în urma extinderii măsurilor de carantină pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

În cele mai bine de trei săptămâni de izolare și distanțare fizică s-au pierdut mai multe locuri de muncă decât fuseseră create între 2010, anul când s-a încheiat criza financiară și februarie 2020, și anume 22 de milioane. Într-o încercare de a proteja șomerii americani în momentul când economia va fi relansată, președintele Donald Trump a suspendat imigrația pe 60 de zile.