Consultări la Kabul pe marginea tratativelor de pace cu talibanii

Imagine generică

Ministrul apărării în exercițiu din Statele Unite, Chris Miller, a purtat consultări, la Kabul, cu oficiali afgani pe marginea tratativelor de pace cu talibanii.

Pentagonul a spus marți că vizita lui Miller nu a fost anunțată din timp din motive de securitate. Miller a discutat cu președintele afgan Ashraf Ghani despre sprijinul militar american pentru armata afgană.

S-a mai întâlnit cu generalul Scott Miller, comandantul forțelor americane în Afganistan, pentru a examina situația de securitate, nivelul violențelor cauzate de talibani și procesul de retragere a forțelor Statelor Unite, se mai spune într-un comunicat al Pentagonului.

Violențele din Afganistan au crescut semnificativ în ultimele luni în ciuda negocierilor pe care talibani le poartă cu guvernul afgan pentru încheierea unui acord de pace care ar pune capăt deceniilor de război.

Pe 22 decembrie, explozia unei mine, la Kabul, a ucis cel puțin cinci medici și lucrători medicali, care se deplasau către cea mai mare închisoare din țară.