Lecțiile se desfășoară în cinci instituții de învățământ din municipiul Chișinău, unde învață și copii refugiați. Orele au loc de două ori pe săptămână, câte 90 de minute, în două grupe de câte 20 de copii. Cursurile sunt susținute de profesori de limbă română.
Pentru desfășurarea acestui program, școlile au fost dotate cu echipament tehnic modern, precum proiectoare, laptopuri, imprimante și table interactive. De asemenea, cu suportul organizațiilor internaționale a fost cumpărat mobilier pentru sălile de studiu.
„Programul este foarte important, având în vedere numărul mare de refugiați ucraineni care beneficiază de protecție temporară în Chișinău, printre care și 8.333 de copii. Învățarea limbii române reprezintă un aspect esențial al procesului de integrare, care le oferă copiilor și adulților posibilitatea de a se adapta mai ușor la viața din Republica Moldova”, a spus viceprimara responsabilă de domeniul educației din municipiul Chișinău, Angela Cutasevici.
- Te-ar putea interesa și: Refugiați din Ucraina vor învăța în limba lor maternă la Chișinău: „Suntem recunoscători că Moldova ne primește copiii”
Potrivit informațiilor oferite anterior Europei Libere de către Inspectoratul General pentru Migrație, în R. Moldova s-ar afla circa 116.000 de ucraineni, iar 45.000 dintre aceștia sunt copii.
📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te