„Ajutați-ne să vă salvăm”- apelul ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu

Chișinău, 17 martie 2020.

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu a lansat joi, 19 martie, un apel la responsabilitate. „Ajutați-ne să vă salvăm. Ajutați medicii prin responsabilitate” a declarant Dumbrăveanu, precizând că au apărut cazuri când a fost chemată salvarea de urgență, invocându-se, deliberat fals, simptome de coronavirus.

Totodată, Dumbrăveanu a spus că miercuri, laboratorul acreditat al Agenției Naționale de Sănătate Publică a infirmat două teste positive de Covid-19, venite de la laboratoarea particulare și a precizat că este important că testele să fie făcute „doar în laboratorul ANSP, care este acreditat de OMS”.

### Vezi și... ### Covid-19: România introduce delictul penal de a nu furniza informații

Pentru moment, în Republica Moldova sunt confirmate 36 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, dintre care o persoană tratată și un caz de deces.

Miercuri, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au monitorizat 2149 de persoane aflate în regim de autoizolare la domiciliu și au dat șase amenzi persoanelor care nu au respectat măsurile impuse de autorități și au pus în pericol sănătatea personală și a celor din jur.