Coronavirus: președintele Trump declară că, preventiv, se tratează cu un medicament contra malariei

Președintele american Donald Trump, Casa Albă, Washington, 18 mai 2020.

Președintele american Donald Trump a declarat că, preventiv, ia un medicament contra malariei, pentru a reduce eventualele simptome ale Covid-19, dacă s-ar infecta. Este vorba despre hidroxiclorochină, preparat pe care președintele l-a menționat în repetate rânduri lunile trecute ca un posibil tratament contra Covid-19, dar a cărui eficiență în lupta cu noul coronavirus nu a fost demonstrată de nici un studiu științific. Mai mult, experții au avertizat că acest medicament ar putea avea o serie de efecte secundare grave. Luni însă președintele Trump a declarat că ia medicamentul de o săptămână și, „pentru moment, totul este în regulă”.

Recent, un valet al președintelui a fost testat pozitiv, la fel și purtătoarea de cuvânt a vicepreședintelui Mike Pence. Medicul personal al președintelui Trump a spus luni că acesta este testat mereu și că este sănătos.

Mai multe teste recente pe un număr reprezentativ de pacienți, la New York, în Franța și China au arătat că tratamentul cu hidroxiclorochină nu are nici un efect în contextul tratamentului contra noului coronavirus.