Coronavirus: România menține restricțiile de zbor către și dinspre Spania. Orban anunță investiții majore în infrastructură

Aeroportul Otopeni în plină pandemie de coronavirus.

În România, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat luni prevederile ultimei ordonanțe militare dinaintea ieșirii din starea de urgență pe 15 mai. Orașul Țăndărei va ieși din carantină dar se mențin restricțiile de zbor către și dinspre Spania.

Ulterior, guvernul român vrea să impună starea de alertă, pentru a menține sub control extinderea pandemiei de coronavirus dar și repornirea treptată a economiei. Luni seară, în România erau confirmate peste 15.500 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și aproape o mie de decese legate de Covid-19.

Mai multe: romania.europalibera.org

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a făcut câteva precizări legate de relansarea economiei. În primul rând a declarat luni seara că există posibilitatea absorbirii unei forţe de muncă importante pe piaţa construcţiilor, printr-un program de investiţii "fără precedent" pe care guvernul intenţionează să-l lanseze. Orban a susținut că doar prin investiţiile în infrastructura de transport pe următorii zece ani, se vor crea cel puţin 250.000 locuri de muncă suplimentare.

Totodată, premierul român a declarat că se elaborează un program de susținere a companiilor medii şi mari prin „garantarea şi subvenţionarea dobânzii la credite, pentru asigurarea capitalului de lucru şi a unor investiţii”.