Corturile protestatarilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare, înlăturate de Poliție

Intersecția străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni cu Ștefan cel Mare și Sfânt, blocată de poliție.

Protestatarii care au participat la acțiunea de astăzi, organizată de Partidul Șor, au decis să blocheze, din nou, circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare, instalând zeci de corturi, în semn de protest față de interzicerea accesului în Piața Marii Adunări Naționale.

Inspectoratul General de Poliție (IGP) a semnalat, într-un comunicat, provocări și încălcări din partea manifestanților, inclusiv a cerințelor „stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre Primăria mun. Chișinău și Poliție”, înlăturând corturile instalate de protestatari.

IGP precizează că circa 6000 de persoane au participat la protestul de astăzi. Potrivit comunicatului, în cadrul manifestației au fost atestate provocări și acțiuni de destabilizare, printre participanți fiind și persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ei. Oamenii legii spun că „s-a urmărit instigarea la dezordine și periclitarea securității publice, fără a ține cont că în Piața Marii Adunări Naționale erau preconizate și alte evenimente, inclusiv cu participarea copiilor.”

„Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului. Amintim că pentru faptele admise în cadrul protestului, acțiunile/inacțiunile organizatorilor în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, aceștia sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal”, se mai arată în comunicatul IGP.

Participanții la acțiunea de protest de astăzi nu au fost lăsați să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale, poliția a bșocat marșul acestora la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni. Comisia pentru Situații Excepționale a decis să interzică desfășurarea protestelor cu blocarea circulației transportului rutier în zilele cu program de muncă, iar în zilele de odihnă – pentru o perioadă de patru ore.

### Vezi și... ### Un nou protest organizat de Partidul Șor | Poliția a blocat accesul manifestanților spre PMAN