Covid-19: China ridică parțial limitările impuse în Hubei. Franța și Marea Britanie întăresc interdicțiile

Spitalul pediatric din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, 16 martie 2020.

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut britanicilor să stea acasă”, anunțâd restricții dure de circulație pentru următoarele 3 săptămâni, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Johnson a anunțat că poliția va dispersa orice adunare de mai mult de două persoane, dacă nu locuiesc în aceeași casă.

În Franța se întăresc măsurile de securitate sanitară: nu se mai permit plimbările decât o oră pe zi și pe o rază de cel mult un kilometru de la reședință.

China, în schimb, a anunțat că de miercuri se ridică parțial interdicția de circulație impusă regiunii Hubei, epicentrul actualei pandemii de coronavirus. Persoanele sănătoase vor putea părăsi regiune. Capitala Wuhan, metropola în care a izbucnit epidemia în decembrie 2019, rămâne însă închisă.

În Statele Unite, Congresul și Casa Albă speră să ajungă la un compromis marți privind pachetul de măsuri financiare, în valoare de 2 trilioane de dolari, gândit să sprijine economia pe fundalul actualei pandemii. Opoziția democrată s-a opus până acum acestui pachet, argumentând că pune prea mare accent pe sprijinirea firmelor în detrimentul oamenilor nevoiași și al celor care cu adevărat au nevoie de ajutor în aceste circumstanțe.

De la Washington se relatează pe de altă parte că președintele Donald Trump ar intenționa să nu mai prelungească limitările de circulație, impuse pentru 15 zilei, relatează agenția AP.