Covid-19: Italia se pregătește de a doua fază a relaxării restricțiilor

Piazza Navona din Roma: în lipsă de oameni, începe să crească iarba.

Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminică redeschiderea şcolilor în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol ''sănătatea copiilor''.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus.

De asemenea, premierul italian a prezentat și „faza a doua” a relaxării restricțiilor impuse pentru a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus, cu începere din 4 mai. Italienii își vor putea vizita familia, dar numai în grupuri restrânse și purtând mască. Se vor redeschide parcurile. La fel barurile și restaurantele, dar numai pentru vânzări acasă. Se așteaptă să-și reia activitatea normală de la 1 iunie, la fel coafor-urile și saloanele de cosmetică.

Toate aceste activități vor reîncepe numai respectând stric distanța fizică și cu mască de protecție.

Italia a avut cea mai lungă perioadă de restricții severe din lume dar și un număr record, în Europa, de infecții și decese. Până acum, potrivit universității John Hopkins, aproape 200 de mii de de contaminări și peste 26 de mii de decese, legate de pandemia de coronavirus.