Covid-19: scade semnificativ numărul de noi infecții în Europa și SUA. Asia se confruntă cu un nou val de contaminări

La Universitatea de Medicină de la Chișinău s-a încheiat primul maraton de vaccinare anti Covid-19, 23 mai 2021

În R. Moldova s-au înregistrat luni numai 65 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, a informat Ministerul Sănătății. Alte cinci persoane au decedat în urma infectării cu noul coronavirus. De la începutul pandemiei 6.080 de persoane și-au pierdut viața în urma complicațiilor provocate de virusul Covid-19.

### Vezi și... ### Doar 8% vaccinați pe țară: cum poate fi impulsionată campania de vaccinare?

Statele Unite au raportat cel mai scăzut număr săptămânal de noi cazuri de COVID-19 în aproape un an, după ce aproximativ 60 la sută dintre adulți au fost vaccinați cu cel puțin o doză. Numărul de noi infecții din ultimele șapte zile a scăzut la sub 180.000, în timp ce decesele săptămânale cauzate de virus au căzut la sub 4 mii.

Pe de altă parte, India continuă să lupte cu o creștere de noi cazuri de coronavirus. Țări precum Taiwan și Vietnam, care reușiseră să controleze pandemia, se luptă acum cu o nouă creștere creștere accentuată a infecțiilor cu coronavirus. Singapore și Malaezia au intensificat și ele restricțiile sanitare pentru a face față unui nou val de infecții.

Ca reacție, Departamentul de Stat al SUA i-a avertizat pe americani împotriva călătoriilor în Japonia și Sri Lanka. Avertismentul a venit în momentul în care Japonia, care fusese criticată pentru rata sa lentă de vaccinare, a deschis primele centre de vaccinare în masă, înaintea Jocurilor Olimpice de vară. Al doilea oraș ca mărime din Australia, Melbourne, a reimpus și el restricțiile sanitare pentru a limita o nouă creștere a numărului de infecții.

Malta, pe de altă parte, a anunțat că este prima țară din UE care a atins imunitatea colectivă. Malta şi-a vaccinat 70% din populaţia adultă cu cel puţin prima doză de vaccin antiCovid, devenind prima ţară din UE care atinge aşa-numita imunitate colectivă.