Covid-19: în România este incertă prelungirea stării de alertă sanitară după 15 iunie (VIDEO)

Your browser doesn’t support HTML5

București: începutul programului „Sunt imun la Covid”, menit să stabilească gradul de imunizare a locuitorilor capitalei. Programul, organizat de primăria generală, a fost blocat la scurt timp după lansare de Direcția de Sănătate Publică , miercuri 10 iunie 2020.

În România este incert dacă starea de alertă sanitară se va prelungi după 15 iunie, așa cum cere guvernul liberal al premierului Ludovic Orban. Pentru moment, partidul liberal de guvernământ nu are o majoritate în Parlament pentru a obține prelungirea stării de alertă: principalul partid de opoziție, PSD, declară că nu va vota prelungirea dar ar putea accepta o altă formă prin care să se menține obligativitatea unor restricții sanitare, menite să limiteze extinderea pandemiei de coronavirus. O decizie ar putea fi luată joi, la ședința conducerii PSD.

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a avertizat din nou miercuri seară că fără prelungirea stării de alertă „nu mai putem restricționa absolut nimic". În opinia ministrului, „România este în pericol sanitar”. El a invocat cele aproape 200 de cazuri de noi de îmbolnăviri zilnice cu Covid-19 şi o medie de 150 de persoane internate la terapie intensive ca urmare a contaminării cu noul coronavirus.

Mai multe: romania.europalibera.org