Rusia și România au raportat bilanțuri record de decese cauzate de COVID-19

Rusia și România au raportat bilanțuri zilnice record de decese cauzate de COVID-19, creștere atribuită de autorități ratei scăzute de vaccinare.

Numărul zilnic al deceselor provocate de COVID-19 din Rusia a crescut astazi la un record de 1.178, forțînd autoritățile să reimpună o izolare parțială la nivel național. Numărul record anterior de decese zilnice - 1.161 - a fost înregistrat pe 31 octombrie.

Grupul de lucru guvernamental pentru coronavirus a raportat, de asemenea, 39.008 de noi infecții în ultimele 24 de ore, inclusiv 5.736 de cazuri la Moscova.

Pentru a limita răspândirea infecției, președintele rus Vladimir Putin a ordonat o perioadă „nemuncă” plătită, între 30 octombrie și 7 noiembrie, în care majoritatea agențiilor de stat și a întreprinderilor private și-au suspendat activitatea.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că medicii ruși care lucrează în zonele roșii se confruntă cu „stres fizic și emoțional extrem” odată cu creșterea recentă a cazurilor.

În Rusia, peste 8,5 milioane de infecții au fost înregistrate în rândul celor 146 de milioane de locuitori. Numărul oficial al deceselor provocate de COVID-19 din Rusia este de aproape 241.000, cel mai mare din Europa și al patrulea cel mai mare din lume, după Statele Unite, Brazilia și India.

În România, statul membru UE cu a doua cea mai scăzută rată de imunizare, autoritățile sanitare au raportat astazi din nou peste 550 de decese - 591 - și puțin peste 11.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

România, între timp, a raportat că nu mai sunt paturi disponibile la terapie intensivă. Polonia, Ungaria și Germania – au acordat sprijin Bucureștiului si a început transportul unor pacienți români către spitalele din aceste țări.

România, cu un număr de morți de aproape 49.000, a vaccinat complet aproximativ 37% din populația sa adultă. Mai multe aici.