Cozi la secțiile de votare din Rusia | MAE: Au fost create artificial

Zeci de moldoveni au fost surprinși în dimineața zilei de duminică la secțiile de vot deschise la Moscova.

Zeci de cetățeni moldoveni stau în rând pentru a vota la cele două secții de votare deschise la Moscova, transmite agenția de presă rusă Tass. Ministerul de Externe afirmă că aglomerațiile au fost create artificial pentru a periclita procesul electoral.

Într-un comunicat de presă, ministerul moldovean de Externe a informat că a anticipat o posibilă aglomerație la cele două secții de votare și a atenționat autoritățile ruse despre posibile tentative de a transporta organizat cetățenii către secțiile deschise la Ambasada R. Moldova la Moscova.

În același comunicat, ministerul spune că în secțiile din Moscova au fost transmise numărul maxim de buletine de vot - 5000 pentru fiecare secție. Informația a fost anunțată și de reprezentanții CEC.

Anul acesta, din cauza „riscurilor de securitate”, autoritățile de la Chișinău au deschis pentru moldovenii din Rusia doar două secții de votare, ambele în incinta Ambasadei R. Moldova la Moscova.

Decizia de a deschide doar două secții de votare a fost criticată de opoziția pro-rusă de la Chișinău. Datele CEC arată că peste 21 de mii de cetățeni moldoveni s-au înregistrat prealabil în acest an pentru a vota în afara R. Moldova la scrutinele din 20 octombrie, cei mai mulți în Rusia, Italia și Germania.

Pentru moldovenii din diaspora au fost deschise 231 de secții de votare, 3 dintre acestea fiind dedicate votului prin corespondență.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te