Coșmarul: părinți care-și jelesc copiii uciși în războiul din Ucraina

Un bărbat își ține de mână băiatul după ce acesta a fost ucis într-un atac cu rachetă la Saltivka, Harkov, pe 20 iulie 2022. Acest oraș din estul Ucrainei a fost bombardat masiv de ruși de la începerea invaziei ruse și acum e în mare parte  părăsit. 

Un bărbat se repede la trupul neînsuflețit al fiului său ucis de ceea ce se presupune că a fost o bombă cu fragmentație la Lisiceansk, estul Ucrainei, 18 iunie 2022. 

Tatăl și fiul sergentului Daniil Dumenko din armata rusă, ucis în luptele din Ucraina, jelesc  la înmormântarea lui în apropiere de Volgograd, Russia, 26 mai 2022.

Oksana Kolesnikova îmbrățișează sicriul fiului ei, Anatolie Kolesnikov, la Irpin, oraș de lângă Kiev, pe 15 aprilie 2022. Anatolie, militar ucrainean de 30 de ani, a fost ucis la începutul invaziei rusești din Ucraina. 

Nadia Trubceaninova, 70 de ani, jelește la sicriul fiului ei Vadim, ucis la Bucea, în apropiere de Kiev pe 12 aprilie 2022. Se relatează că Vadim a fost ucis de militari ruși pe 30 martie. 

Irina Tromsa aruncă un pumn de țărână în groapa fiului ei Bohdan de 24 de ani, Bucea, 23 aprilie 2022. Bohdan a fost un parșutist ucrainean ucisi în luptele cu trupele rusești în nord-estul Ucrainei. 

Artem Dmitriev își ia rămas bun de la fiica lui Liza, o fetiță de 4 ani ucisă de ruși într-un atac cu rachetă la Vinița pe 17 iulie 2022. Liza a fost una din cele 23 de persoane ucise în atac, între care s-au numărat și doi băieți, unul de 7, celălalt de 8 ani. Mama Lizei, Irina Dmitrieva, a fost unul din cei câteva zeci de oameni răniți în atac.

Natalia Pohorelțeva la înmormântarea fiului ei Andrii Melnik, la Liov pe 14 mai 2022. Andrii, de 24 de ani, a fost unul din militarii ucraineni uciși în luptele din regiunea Harkov, din estul Ucrainei.

Mama (în scaun cu rotile) lui Mihail Kișcik privește trupul neînsuflețit al fiului ei la înmormântarea acestuia într-o zonă din regiunea Luhanks controlată de separatiștii pro-ruși sprijiniți de Kremlin. Kișcik era locotenent-colonel în cadrul milițiilor separatiste.

 

Nina Șevcenko jelește lângă trupul neînsuflețit al fiului ei Artiem Șevcenko, de 15 ani, ucis într-un bombardament rusesc pe 15 aprilie 2022.

Valentina Neciporenko, 77 de ani, jelește la înmormântarea fiului ei Ruslan, Bucea, 18 aprilie 2022.

Mama locotenentului ucrainean Pavlo Cernikov plânge la funeraliile acestuia în timp de soldații intonează imnul național al Ucrainei în cimitirul Leakiv cemetery, Liov, 28 martie 2022.

Un bărbat jelește la trupul neînsuflețit al fiului său adolescent Iliia, la o maternitate transformată în spital militar din Mariupol, 2 martie 2022.

Imagini cutremurătoare arată câteva din nenumăratele tragedii ale invaziei ruse în Ucraina, cu mame și tați care-și plâng fiicele și fiii omorâți în conflict.