Credincioșii ortodocși s-au scăldat în apele reci pentru a marca Boboteaza pe stil vechi

Oamenii se scaldă în apă la o temperatură de minus 14 grade Celsius lângă mânăstirea Aceairski din apropiere de orașul siberian Omsk, Rusia, în timpul celebrării Bobotezei pe 19 ianuarie. Mulți creștini ortodocși pe stil vechi marchează Boboteaza, una din cele trei cele mai mari sărbători ale creștinătății ortodoxe.

O femeie în apa înghețată din apropierea mânăstirii la primele ore ale dimineții. Boboteaza este frecvent marcată prin scufundarea în apă, într-un ritual care simbolizează botezul lui Isus Cristos în apele Iordanului.
 

Acești creștini ortodocși de la Belgrad, Serbia, au marcat Boboteaza pe 18 ianuarie înotînd în apele rîului Sava pentru a lua crucea, într-un ritual despre care se spune că le va aduce sănătate în noul an.

Mii de ortodocși s-au scăldat în rîuri, iazuri sau copci, cum au făcut acești oameni sub privirile a doi salvatori la Kronstadt, lângă St. Petersburg, Rusia, pe 18 ianuarie.
 

Preoții binecuvântează apa înghețată la Biserica Sfintei Treimi de la Moscova pe 18 ianuarie. Cu aproape 90 de milioane de credincioși, Biserica Ortodoxă Rusă binecuvântează în mod tradițional apele de două ori, o dată în ajun de Bobotează, a doua în ziua de Bobotează, pe 19 ianuarie.

Un preot se scaldă în apopiere de Biserica Sfintei Treimi din Moscova.

Creștini ortodocși se aruncă în apele înghețate de la Moscova.

O femeie în bikini zâmbește ieșind din apele înghețate ale unui iaz de la Moscova.

O fetiță reacționează la apa rece la Krasnogorsk, în apropiere de Moscova.

Boboteaza a fost marcată și la Alma Ata, în Kazahstan, pe o temperatură de -14 grade Celsius.

Creștini ortodocși marchează Boboteaza în apele reci ale uni rîu de lîngă Vilnius, Lituania.

În timp ce alții, ca acest bărbat în rîul Nipru la Kiev, au ales să se scalde singuri.