Papa Francisc a chemat la încetarea războiului din Ucraina

Papa Francisc. Vatican, 17 aprilie 2022

Papa Francisc a avut un mesaj de pace la slujba de Înviere, la care a participat și o delegație din Ucraina. „Hristos a Înviat", s-a auzit la Vatican și în limba ucraineană.

La serviciul divin de sâmbătă a asistat și primarul orașului Melitopol, Ivan Fiodorov, care fusese reținut de militari ruși și ulterior scos din captivitate printr-un schimb de prizonieri. „Toți ne rugăm pentru voi și cu voi”, le-a spus Papa Francisc celor delegaților ucraineni.

În predica de Paște, Papa Francisc din nou a avut mesaje de restabilirea păcii: „Să fie pace în chinuita Ucraină, supusă cu atâta brutalitate la violență și distrugere, atrasă într-un război fără milă și fără sens”, a spus Suveranul Pontif în mesajul tradiționalul pascal „Urbi et Orbi”, din fața catedralei Sf. Petru din Vatican. „Să înceteze demonstrația de mușchi, în timp ce oamenii suferă”, accentuat Papa Francisc.

Suveranul Pontif de nenumărate ori a chemat la încetarea războiului din Ucraina. La una din audiențe a sărutat în fața unui grup de credincioși steagul Ucrainei adus de ei din orașul pe care l-au părăsit.