Crăciun în iad: Un voluntar le aduce cadouri copiilor ucraineni

Oleksandra, în vârstă de 3 ani, așteaptă la ușa casei sale sosirea furgonetei care livrează cadouri înainte de Crăciunul ortodox în Bahmut, în regiunea ucraineană Donețk.

Oficialii ucraineni spun că orașul a fost distrus în proporție de aproape 60% în timpul sângeroaselor lupte care continuă să ucidă și să mutileze localnicii.

Piotr Kaszuwara, CEO și fondator al organizației de ajutor umanitar UA Future, a colectat aproape 2000 de cadouri din Polonia, care vor fi distribuite copiilor din Ucraina.

În timpul unei pauze în timpul bombardamentelor, Kaszuwara a reușit să împartă cadouri, în timp ce Oleksandra și sora ei, Hristina, în vârstă de 4 ani, așteptau cu răbdare să și le primească pe ale lor.

Kaszuwara, un polonez care s-a mutat la Kiev după începerea războiului, îi oferă Anhelinei, în vârstă de 6 ani, o pungă cu cadouri din care să aleagă.

Stanislav, în vârstă de 13 ani, își așteaptă rândul la portiera mașinii pentru a primi cadoul.

Kaszuwara a început să organizeze ajutoare umanitare pentru Ucraina în 2014, în timp ce lucra ca jurnalist.
 

Liubov, în vârstă de 9 ani, stă la coadă la cadouri alături de bunicul ei.

 

Timur, în vârstă de 4 ani, și cutia în care se află cadourile primite.

 

 

Volodimir, în vârstă de 11 ani, desface ambalajul cadoului său de Crăciun lângă intrarea într-un adăpost subteran.

Kaszuwara va petrece câteva zile călătorind prin Ucraina pentru a livra cadouri de Crăciun colectate de la donatori internaționali. 

Oleksandra și sora ei iHristina, își primesc în sfârșit cadourile de Crăciun.

Într-un interviu acordat presei poloneze, Kaszuwara a vorbit despre dorința sa de a-i face pe copiii din Ucraina care se confruntă zilnic cu traumele războiului să aibă și niște amintiri luminoase din zilele acestui Crăciun.