Galerie foto | Cum a fost la Marșul Pride 2023 din Chișinău

În Chișinău a avut loc Marșul Pride 2023. Participanții s-au întâlnit la intersecția străzilor București și Ismail. 

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride” s-a desfășurat între 12 și 18 iunie 2023.

În cadrul Festivalului comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride” au fost organizate conferințe, mese rotunde și întâlniri în Pride Park.

Manifestanții flancați de polițiști au pornit în marș, purtând bannere pe care scria „De bună voi și nesilit de nimeni”, un imens steag-curcubeu, în ritmul tobelor și al altor instrumente de percuție.

Traseul a fost securizat de trupe de carabinieri.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a fost împotriva autorizării marșului LGBT. „Pe data de 18 iunie nu vom da curs declarației depuse în vederea organizării marșului homosexualilor în capitală. Cele mai bune locuri pentru astfel de activități sunt Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova” a spus primarul Ceban la ședința operativă a serviciilor primăriei.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride” s-a desfășurat între 12 și 18 iunie 2023, în cadrul acestuia având loc conferințe, mese rotunde și întâlniri în Pride Park. 

Potrivit organizatorilor, marșul s-a desfășurat fără incidente, poliția asigurând securitatea participanților. 

Manifestanții au purtat un imens steag-curcubeu.

După marșul care s-a desfășurat între orele 12 și 15, la Clubul Skal este organizat Safer Promotion Party, dineul de încheiere a săptămânii Pride, „petrecere de promovare a comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT+”, conform Centrului de Informaţii GENDERDOC-M, prima organizaţie pentru drepturile LGBT+ din Moldova.

În centrul capitalei a avut loc marșul LGBT. Participanții au defilat cu pancarte și drapele pe ritmurile rezistenței. Potrivit organizatorilor, marșul a trecut foarte bine, fără incidente, poliția asigurând securitatea celor prezenți.