Cum menținem cultura în viață pe timp de pandemie?

O muzeografă transmite live lucrări dintr-o expoziție a pictorului realist rus Ilya Repin aflate într-un muzeu din Ekaterinburg, pe 16 mai.

Un film clasic iranian vizionat din mașină la Teheran, pe 3 mai.

Un preot ortodox binecuvântează prăjituri și ouă de Paște, păstrând „distanța socială” față de un cuplu în vârstă într-un sat din apropierea Kievului, pe 19 aprilie.
 

Un cântăreț își întreține colocatarii dintr-un bloc de apartamente în timpul carantinei la Durres, Albania, pe 7 aprilie.

Militari din Kârgâzstan purtând măști de protecție dau onorul veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, în fața unui bloc de apartamente din Bișek, în timpul sărbătorilor care marcau 75 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, pe 9 mai.

Un bărbat din Georgia poartă o mască asortată cu îmbrăcămintea sa caucazienă tradițională în timpul unei slujbe religioase în Catedrala Sfintei Treimi din Tbilisi, pe 16 aprilie. Credincioșii păstrează distanța pentru a se proteja.

Frații Nikita și Egor Zigura, artiști ucraineni, organizează o licitație în direct din studioul lor de la Kiev în ziua de 13 aprilie. Colectau bani pentru spitalul principal de copii din Ucraina.

Frații Zigura le prezintă online amatorilor o operă de artă numită Amprentă. Piesa a fost vândută pentru aproximativ 500 de dolari. Ofertantul câștigător a declarat pentru Reuters: „Este nemaipomenit când artiștii ucraineni se asociază unor asemenea inițiative în perioade atât de grele. Și din acest motiv am decis să îi susțin."
 

Un credincios îmbrăcat în combinezon de protecție cară în spinare o cruce în cadrul unui ritual religios din București, cu ocazia Vinerei Mari, pe 17 aprilie.
 

Un cântăreț de cântece tradiționale iraniene dă lecții de muzică unui tânăr prin intermediul smartphone-ului său din Teheran, pe 15 aprilie.

Dansatoarea Alina Kobyliak pozează pentru fotografa ucraineană Kate Kondratieva. Aceasta își folosește smartphone-ul pentru a face capturi de ecran în timpul carantinei, la Kiev, la 7 aprilie.

Ședința foto din 7 aprilie văzută pe telefonul fotografei Kate Kondratieva care și-a folosit smartphone-ul s-o pozeze pe dansatoarea Alina Kobyliak. Fotografa a făcut capturi de ecran în timpul unei filmări live.  

Albanezii izolați în case aplaudă un artist care le cântă din curtea comună a blocului, în Durres pe 7 aprilie.

Un preot ortodox îi binecuvântează cu apă sfințită pe credincioși, prăjiturile și ouăle lor „paskha” în ajunul Paștelui Ortodox din Minsk, pe 18 aprilie.

Armenia - panoramă a memorialului Tsitsernakaberd iluminat de jocuri de lumini.

Un preot se strecoară pe lângă pelerinii cu măști de protecție, veniți la mormântul Sfântului Vasile din Niksic, Muntenegru, pe 12 mai.

Iranienii participă la un serviciu religios drive-in în Teheran, în 30 aprilie, pe timpul Ramadanului.

Are 96 de ani, e veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și ascultă de la fereastra apartamentului său o trupă care cântă în onoarea sa în cadrul sărbătorilor Zilei Victoriei, la 9 mai, la Donețk, Ucraina.

De la cinematografe drive-in până la concerte în curtea casei, aceste fotografii surprind modul în care arta și tradițiile religioase au supraviețuit durelor restricțiile din perioada coronavirusului.