Cursă caritabilă | Amputații aleargă la Lvov pentru a strânge bani pentru copiii răniți

Soldații și civilii ucraineni care și-au pierdut membre ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia se pregătesc să participe la un semimaraton de caritate în centrul orașului Lviv pe 3 septembrie.

Copiii cu protezele lor așteaptă startul maratonului.

Evenimentul a fost organizat de fundația UNBROKEN, care oferă tratament pentru sute de soldați și civili ucraineni care și-au pierdut un membru și au suferit alte răni traumatice în urma războiului.

Banii strânși vor fi folosiți pentru a finanța protezarea, tratamentul și reabilitarea copiilor ucraineni răniți.

Sute de spectatori și binevoitori i-au încurajat pe cei amputați în timp ce își croiau drum pe străzile din Lviv.

Iana Stepanenko, o fată de 12 ani care și-a pierdut ambele picioare în timpul unui atac cu rachetă la gara Kramatorsk, preia conducerea. Stepanenko și mama ei, Natalia, care și-a pierdut un picior în atac, au primit tratament în Statele Unite.

Potrivit unui expert specializat în leziuni provocate de explozie, pentru mulți amputați cel mai dificil este să învețe să trăiască cu durerea - durerea de la proteză, durerea de la rănire - și să se împace cu desfigurarea permanentă și operațiile estetice ulterioare.

Soldații și copiii ucraineni sunt aplaudați pe traseu.

Iana Stepanenko și un alt băiat concurent pozează, mândri de medaliile primite după ce au trecut linia de sosire.

Deși Kievul nu a publicat oficial nicio statistică despre acest subiect, se estimează că peste 20 de mii de ucraineni și-au pierdut unul sau mai multe membre în urma invaziei Rusiei în țara lor. 
 

Zeci de persoane cu membre amputate au participat la un semimaraton de caritate în orașul Lviv din vestul Ucrainei, pe 3 septembrie, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru copiii care au suferit răni traumatice în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.