Curtea de Apel Cahul: este așteptată o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor

Vineri, 22 mai este programată ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul. Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru acte de corupție în proporție deosebit de mari.

### Vezi și... ### O nouă amânare în „dosarul Ilan Șor”. PG spune că va înainta o nouă învinuire

La începutul săptămânii, președintele Igor Dodon declara că Ilan Șor va sta la închisoare, în Republica Moldova ori în Israel. Într-un interviu marți, 19 mai, la Accent TV, președintele spunea că a discutat personal cu omologul său israelian și cu premierul Beniamin Netanyahu despre extrădarea lui Ilan Șor.

Potrivit șefului statului, autoritățile din Israel au declarat că odată ce va fi pronunțată o decizie definitivă în privința lui Șor sunt două căi: ori acesta va fi extrădat sau își va ispăși pedeapsa într-o pușcărie din Israel.

Președintele a declarat că imediat ce va fi pronunțată o decizie definitivă în cazul Șor, aceasta va fi transmisă autorităților din Israel cu cererea ca acesta să fie extrădat în Moldova.

### Vezi și... ### Unul din avocații lui Veaceslav Platon se declară convins că dosarul acestuia va fi revizuit

Luni, Procurorul General a anunțat că în numele lui Ilan Șor urmează să fie formulat un nou cap de acuzare în dosarul „furtului miliardului”.