Curtea Supremă examinează astăzi recursul CEC privind secțiile de votare în străinătate

Curtea Supremă de Justișie va examina marți, 22 iunie, recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău , prin care este obligată să deschidă 191 de secții de votare peste hotare pentru alegerile anticipare din 11 iulie. Este numărul propus inițial Ministerul de Externe.

Curtea de Apel a anulat prin această decizie anexele CEC care inițial hotărâse să deschidă 139 de secții de votare în străinătate. Ulterior, în urma protestelor de stradă și a contestațiilor unor partide, a decis să mărească numărul la 146, relatează IPN.

Comisia Electorală Centrală a atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel Chișinău vineri, 18 iunie.

### Vezi și... ### Curtea de Apel obligă CEC să deschidă 190 de secții în străinătate. Ce va face CEC?

Decizia CEC privind constituirea secțiilor de votare peste hotare a fost atacată în instanță de către Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, PUN, AUR, Partidul Politic „Democrația Acasă”, PACE.

Pe de altă parte, Agenţia Servicii Publice spune că va asigura confecționarea buletinelor de identitate până la data de 9 iulie 2021, chiar și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată. Iar persoanele care se vor adresa în sâmbăta și duminica dinaintea scrutinului vor putea obține un buletin de identitate provizoriu.

Tot luni, CEC a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor la etapa încheierii procedurii de actualizare a listelor electorale este de 3 282 837.