Câteva din cele mai importante evenimente ale lui 2022 în imagini

Primăria de la Alma Ata a fost incendiată pe 5 ianuarie 2022 de o mulțime furioasă din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate în Kazahstan. Protestele au încetat după mai multe săptămâni de violențe, care au avut ca rezultat sute de morți, mii de arestări și venirea trupelor rusești. (TASS/Valery Sharifulin)

Șomer, înglodat în datorii și zbătându-se dă le dea de mâncare la copii, Nuruddin a simțit că nu are de ales decât să-și vândă un rinichi, devenind unul din mulții afgani dispuși să-și salveze un organ ca să-și salveze familiile . (AFP/Wakil Kohsar)

Doi bărbați la bustul gol urlă și dansează în timpul protestelor anti-vaccin COVID-19 obligatoriu pe Wellington Street, lângă Parlamentul Canadei, Ottawa, Ontario, 17 februarie 2022. (Reuters/Carlos Osorio)

Vladîslava Liubareț (centru), locuitoare din Bucea, se duce pe 6 aprilie 2022 împreună cu familia să se întâlnească cu sora ei, pe care nu a mai văzut-o de la începerea invaiei rusești. Orașul Bucea, din apropiere de Kiev, a fost recucerit de armata ucraineană pe 12 martie, iar armata rusă s-a retras complet de acolo în 31 martie. Sute de civili ucraineni torturați și ucili au fost găsiți la Bucea și în alte părți ale Ucrainei după retragerea rușilor. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, declanșând un război nimicitor și forțând Occidentul să impună noi și severe sancțiuni Moscovei.  (EPA-EFE/ROMAN PILIPEY)

Un copil ucrainean refugiat face cu mâna dintr-un microbuz care-l duce pe el și pe mama lui mai departe în Moldova după ce au trecut granița moldo-ucraineană pe la Palanca, 12 apriie 2022 . O dramă umană avea loc atunci la granițele Ucrainei, cu mulți ucraineni care se refugiaseră după invadarea țării lor de către ruși încercând să revină la casele lor. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP)

Poliția israeliană intervine violent contra unei mulțimi care cară sicriul jurnalistei Al Jazeera Shireen Abu Akleh, la înmormântarea ei în Ierusalimul de est, 13 mai 2022. Abu Akleh, jurnalistă americană de origine palestiniană care a scris despre conflictul din Orientul Mijlociu mai mult de 25 de ani, fusese împușcată mortal două zile mai devreme într-un raid al armatei israeliene în orașul Jenin din Cisiordania.  (AP Photo/Maya Levin)

Fostul premier japonez Shinzo Abe zace la pământ după ce a fost împușcat la un miting electoral la Nara, vestul Japoniei, 8 iulie 2022. Abe a murit în aceeași zi din cauza rănilor. (Kyodo via Reuters)

Un protestatar stă la biroul premierului din Sri Lanka Ranil Wickremesinghe, după ce oficiul lui a fost luat cu asalt de demonstranți la Colombo, Sri Lanka, 13 iulie 2022. Ei au cerut demisia premierului după plecarea președintelui Gotabaya Rajapaksa, care a fugit din țară în contextul crizei economice. (AP Photo//Rafiq Maqbool)

O fetiță din Ucraina primește un ursuleț de pluș la un eveniment pentru copiii refugiați care a avut loc la București pe 24 august. Ucraina a marcat în acea zi 31 de ani de la declararea independenței de URSS. (EPA-EFE/Robert Ghement)

Mai multe femei își fac o poză la un meci de fotbal pe stadionul Azadi din Teheran pe 25 august 2022. Pentru prima oară de la Revoluția Islamică din 1979, femeilor iraniene li s-a permis să urmărească în public un meci din campionatul național de fotbal.  (AFP/TASNIM/Hossein Zohrevand)
 

1 septembrie 2022: președintele rus Vladimir Putin la sicriul ultimului președinte al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov, care a încetat din viață pe 30 august. (AP/Russian Pool) 

Un curcubeu deasupra Memorialului Reginei Victoria, în timp ce o mulțime de britanici s-a adunat în fața Palatului Buckingham de la Londra, pe 8 septembrie 2022. Potrivit unei declarații a Palatului, regina Elisabeta a II-a se afla sub control medical la Castelul Balmoral din Scoția. Medicii erau îngrijorați de starea de sănătate a reginei în vârstă de 96 de ani. Anunțul încetării sale din viață a venit puțin timp după aceea. (EPA-EFE/Neil Hall)

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a e transportat prin centrul Londrei, după serviciul funerar de la Westminister Abbey pe 19 septembrie 2022. Regina, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, a fost înmormântată la Palatul Windsor, alături de soțul ei, Prințul Philip, care a decedat anul trecut.

Koonjh, 25 de ani, suferind de febră, așteaptă îngrijiri medicale la Sehwan, Pakistan, 29 septembrie 2022. Țara sa a avut de-a face cu cele mai devastatoare inundații din istoria sa, care au măturat sate întregi afectând mai mult de 33 de milioane de oameni, și generând un val de boli ca provocate de ape, ca malaria și febra denga.  (Reuters/Akhtar Soomro)

Momentul în care un avion de luptă rusesc Su-34 cade peste un bloc de 9 etaje, ucigând 15 oameni în portul Yeysk, după o defecțiune la motor, scurt timp după decolare, pe 17 octombrie 2022. Unul dintre piloți (dreapta) a reușit să se salveze. (Kooperativ Telegram Channel via AP)

O fetiță de 9 din Afganistan lucrând la o fabrică de cărămidă de la periferia capitalei Kabul, 20 octombrie 2022. Agențiile umanitare spun că numărul copiilor folosiți ca forță de muncă în Afganistan a crescut după ce economia țării s-a prăbușit în urma preluării puterii de cître Talibani acum mai mult de un an. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Mii de iraineni, între care și această femeie curajoasă care sfidează obligativitatea purtării vălului islamic în public, se îndreaptă spre cimitirul Aichi din Saqez, orașul natal al studentei de 22 de ani Mahsa Amini din provincia iraniană vestică Kurdistan, pemntru a marca pe 26 octombrie 40 de zile de la moartea ei. Moartea studentei pe 16 a declanșat un val masiv de proteste în Iran, reprimate cu violență de forțele de ordine. Tînăra fusese arestată pentrucă nu purta cum trebuie vălul islamic, și a încetat în arest se pare că în urma bătăilor primite de la polițiști.Polițis iraniană a negat acuațiile. (Photo by UGC/AFP)

Echipa națională de fotbal a Iranului a refuzat să cânte pe 21 noiembrie 2022 imnul național al acestei țări la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, în deschiderea meciului cu reprezentativa Angliei (pe care l-a pierdut cu scorul de 6 la 2), după ce fanii iranieni i-au acuzat pe fotbaliști că ar fi de partea reprimării sângeroase a masivelor demonstrații anti-guvernamentale de către forțele de securitate. (AFP/Fadel Senna) 

Membrii echipei naționalei de fotbal a Germaniei și-au acoperit gura în fotografia de grup dinaintea meciului cu reprezentativa Japoniei de la campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, aparent în semn de respingere a deciziei Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) de a nu permite purtarea banderolelor „One Love” în semn de protest față de discriminarea din țara gazd, 23 noiembrie 2022 (REUTERS/Annegret Hilse)