Călătorii cu turbulențe a avioanelor de tip Suhoi Superjet 100

Consecinţele tragediei din 5 mai de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. Echipajul a pornit alarma şi a cerut aterizare de urgenţă la scurt timp după decolare.

2007, Superjet 100 în timpul testelor aerodinamice. Legendarul producător de aeronave Suhoi a început să dezvolte acest model în anul 2000. Compania face parte din Corporația Rusă pentru Construcții de Avioane (OAK).

Construcţia geamului din cabina Superjet. Guvernul rus a preluat 25% din costul aeronavei, în cadrul programului federal de dezvoltare a aviaţiei civile, - în sumă totală de 1,4 miliarde de dolari americani. Navele sunt destinate pentru cursele scurte de pasageri, cu distanţe de la 3000 până la 4500 km în funcţie de model.

Primul zbor al Superjet a avut loc în mai 2008.

Pilotul care a efectuat primul zbor Superjet este purtat pe braţe. Dar la scurt timp au început problemele pentru companie.

Avioane Superjet la uzina din Komsomolsk pe Amur, Orientul Îndepărtat. Iniţial aeronava urma să fie livrată clienţilor în 2009, dar din cauza unor deficienţe la motor procesul a întârziat.

Testarea motorului SaM146, produs de PowerJet, un joint-venture al companiilor rusă şi franceză Saturn și Snecma. Certificarea a durat mai mult decât se prognoza.

Motorul SaM146 în timpul testului din 2009. 

În 2011 au avut loc primele zboruri comerciale, întâi pentru compania naţională a Armeniei - Armavia.

Un Superjet la altitudine joasă în timpul unui airshow de la Moscova. Până în 2015 modelul a fost considerat un proiect de succes, chiar dacă nu erau aşa de multe comenzi.

Însă în 2012 un zbor demonstrativ în Indonezia s-a încheiat cu o tragedie. Pilotul rus a ignorat sistemul automat de avertizare şi a intrat într-un munte. Au murit toţi cei 45 de pasageri şi membri ai echipajului.

Portalul Flightglobal a scris în 2015 că modelul Superjet 100 a atins, în mare, tot ceea ce au planificat inginerii. Avioanele de acest tip se diferenţiau de cele ale concurenţilor prin standarde rezonabile economice şi prin confort, potrivit sursei. În 2018, compania rusă Aeroflot a comandat 100 de avioane.

Un pilot în interiorul cabinei Superjet. În 2018 mai multe avioane de acest model şi-au întrerupt zborul din cauza unor probleme la motorul SaM146.

Inspectarea motorului. Ceva mai înainte compania rusă Iakutia Airlines şi operatorul mexican Interjet au raportat probleme cu motorul. Începând cu luna martie, 15 din 22 de avioane de tip Superjet 100 ce zburau pentru Interjet nu funcţionau.

Comitetul de anchetă al Rusiei a spus că există trei versiuni posibile care ar fi cauzat accidentul din 5 mai: pregătirea insuficientă a piloţilor, a dispecerilor şi a persoanelor care au efectuat inspecţia tehnică, funcţionarea defectoasă a avioanelor şi condiţiile meteo nefavorabile.