Danone se retrage din cea mai mare parte a afacerilor sale din Rusia

Conglomeratul alimentar cu sediul în Franța Danone a declarat că va transfera controlul asupra afacerilor sale esențiale în domeniul produselor lactate și vegetale din Rusia, păstrând doar ramura de nutriție infantilă.

Danone este una dintre puținele multinaționale care au rămas în Rusia de la războiul din Ucraina. Compania a precizat într-o declarație din 14 octombrie că a decis să caute un cumpărător, într-o mișcare care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro.

Ramura din Rusia a Danone, care include binecunoscutul brand de lactate Prostokvașino, a contribuit recent cu 5% la cifra de afaceri a grupului. Cu toate acestea, a crescut mai încet decât compania și a fost, de asemenea, mai puțin profitabilă.

„Danone consideră că aceasta este cea mai bună opțiune pentru a asigura continuitatea afacerii locale pe termen lung, pentru angajații, consumatorii și partenerii săi", a precizat grupul într-un comunicat. Cu toate acestea, Danone va păstra activitățile diviziei sale de "nutriție specializată", care include laptele pentru sugari. „Prioritatea Danone rămâne aceea de a acționa în mod responsabil și respectuos față de angajații, consumatorii și partenerii săi locali pe tot parcursul procesului", se mai spune în comunicat.

Danone are 8000 de angajați în Rusia. Celălalt mare producător francez, Renault, a părăsit țara în luna mai, cedând activele sale din țară guvernului rus.