77 de ani după bombardamentul atomic de la Hiroshima

O fotografie publicată de Muzeul Memorial al Păcii din Hiroshima. Explozia bombei din Hiroshima, fotografiată de armata SUA la 06 august 1945.

Fumul se ridică la 6.000 de metri deasupra Hiroshima, în timp ce fumul din explozia primei bombe atomice se răspândise peste 3.000 de metri. Japonia, 06 august 1945

Imaginea realizată de armata SUA după aruncărea bombei atomice de la Hiroshima.

Imagine din satelit: Hiroshima înainte (aprilie 1945) și după explozie (6 august 1945).

Ciuperca de fum de după bombardamentul atomic de la Hiroshima s-a despărțit în două după aproximativ jumătate de oră de la explozie.

Rămășițele unei clădiri în urma bombardamentului de la Hiroshima. Imagine realizată în septembrie 1945.

Sala de promovare industrială a Prefecturii Hiroshima, numită în zilele noastre Domul Bombei Atomice.

Un bărbat cântă la chitară în fața ruinelor Sala de promovare industrială a Prefecturii Hiroshima, cunoscută acum sub numele de Domul Bombei Atomice, în timpul unui apus de soare din Hiroshima, pe 5 august 2020.

Domul Bombei Atomice văzut din Parcul Memorial al Păcii din Hiroshima, Japonia, 06 august 2020.

„Little Boy”, bomba atomică aruncată asupra orașului Hiroshima. 

Un soldat japonez între ruinele lăsate în urmă de bomba atomică de la Hiroshima. Imagine din septembrie 1945. 
 

Lee Jong-keun, unul dintre supraviețuitorii atacului, arată poziția Podului Kojin în momentul exploziei. Imagine realizată pe 4 august 2020.
 

Prim-ministru japonez Yoshihide Suga (L) își aduce omagiile în timpul unei ceremonii de marcare a celei de-a 76-a aniversare a primului atac din lume cu bombă. 6 august 2021

În dimineața zilei de 6 august 1945, un sfert de oră după ora locală 8.00, la Hiroshima/Japonia, a avut loc primul atac cu bombă atomică din istorie.