De la 1 ianuarie se vor scumpi biletele pentru călătoriile interurbane

Imagine generică

Tarifele la călătoriile interurbane se vor majora, începând cu 1 ianuarie, până la 60 de bani per kilometru. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing la Ministerul Economiei și Infrastructurii, după negocieri cu transportatorii, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, ministrul economiei și infrastructurii, Anatolie Usatîi, a declarat că va fi aprobată o instrucțiune privind clasificarea autobuzelor și a microbuzelor pe categorii de confort. Unitățile de transport care nu vor corespunde criteriilor obligatorii nu vor fi admise în circulație. „Mai este o întrebare foarte importantă ce ține de plata taxelor, economia tenebră, transportarea ilicită a călătorilor”, a mai spus ministrul.

La începutul lunii decembrie, sute de transportatori, șoferi și proprietari de rute interurbane au protestat în Piața Marii Adunări Naționale față de refuzul autorităților de a majora tarifele pentru călătorii. Transportatorii s-au plâns că tarifele au fost ajustate ultima oară în urmă cu șapte ani, iar prețul biletelor de călătorie nu acoperă cheltuielile, inclusiv pe cele pentru repararea unităților de transport.