De teama coronavirusului, concursul Eurovision din Danemarca se va desfășura fără public

Danemarca își va alege cântărețul și melodia cu care va participa la Eurovision fără public, iar meciurile de fotbal de prima divizie se vor juca fără spectatori. Vineri, autoritățile daneze au cerut anularea evenimentelor la care participă mai mult de 1000 de persoane pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Organizatorii spun că s-au vândut 10 000 de bilete pentru etapa daneză a competiției Eurovision, care va avea loc sâmbătă pe Royal Arena din Copenhaga.

„Autoritățile îi îndeamnă organizatorii să amâne sau să anuleze evenimentele cu peste 1000 de participanți", a declarat premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe de presă.

Danemarca a confirmat 21 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Autoritățile medicale au declarat vineri că nu s-au înregistrat decese iar una dintre persoanele infectate s-a recuperat.

Asociația daneză de fotbal a anunțat că toate meciurile de Superligă vor fi jucate în acest weekend fără spectatori, în timp ce conducerea clubului FC Copenhaga a declarat că va juca cele trei partide programate acasă în martie cu stadionul gol, inclusiv un joc liga campionilor UEFA împotriva echipei turce Istanbul Basaksehir.

Cluburile Brondby și Lyngby au declarat joi că membrii echipei și ai personalului au fost izolați după ce s-au întâlnit și l-au îmbrățișat la un meci din weekendul trecut pe fostul internațional danez Thomas Kahlenberg care, s-a aflat după aceea, era infectat cu coronavirus.