Departamentul de stat deplânge revocarea legii privind terenul fostului stadion republican

Philip T. Reeker, înalt diplomat american, responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice în Departamentul de stat și-a exprimat „îngrijorarea” provocată de recenta decizie a Parlamentului de a abroga legea care permitea ca terenul fostului Stadion Republican să fie vândut Statelor Unite pentru construirea unei noi ambasade la Chișinău, a informat Ministerul de Externe, după discuția telefonică pe care a avut-o ministrul de externe Aureliu Ciocoi cu responsabilul de la Washington.

### Vezi și... ### Parlamentul anulează vânzarea fostului stadion republican Statelor Unite

„(....)diplomatul moldovean [n.r. Aureliu Ciocoi]a luat act de îngrijorările comunicate de Guvernul SUA în contextul recentelor acțiuni din Parlamentul Republicii Moldova cu referire la abrogarea legislației ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice”.

Legea privind stadionul a fost revocată în ședința de joi, 3 decembrie iar o zi mai tîrziu, Ambasada Statelor Unite a reacționat, atrăgând atenția că: „Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu”.

Aplicarea deciziei din Parlament a fost însă suspendată pe 8 decembrie de Curtea Constituțională de la Chișinău.

### Vezi și... ### CC a suspendat legea care anula înțelegerea cu SUA referitoare la noul sediu al ambasadei americane