Depozit de petrol din Rusia în flăcări după un presupus atac ucrainean cu drone

Infrastructura petrolieră a Rusiei a fost vizată în mod regulat de dronele ucrainene de la începutul anului. (fotografie de arhivă)

Presupuse drone militare ucrainene au lovit un depozit de stocare a petrolului în regiunea Kursk din Rusia, a declarat un oficial regional rus pe 28 iulie, iar un videoclip postat online arată un incendiu uriaș luminând cerul dimineții.

Trei rezervoare au luat foc ca urmare a atacului cu dronă, a declarat guvernatorul regional interimar Aleksei Smirnov într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a spus că unul dintre incendii a fost stins rapid, dar pompierii încearcă să stingă celelalte două incendii. Smirnov a declarat că au fost implicați 82 de pompieri și 32 de unități de echipament.

Canalele ruse Telegram conduse de Baza, care este legată de serviciile de securitate ruse, au postat un videoclip care arată ceea ce au fost descrise ca fiind rezervoare incendiate.

Smirnov a declarat că dronele au avariat, de asemenea, câteva clădiri rezidențiale din regiune, rănind o persoană.

Ministerul rus al Apărării a declarat pe Telegram că sistemele sale de apărare aeriană au distrus două drone deasupra regiunii Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

Ucraina consideră infrastructura petrolieră rusă o țintă militară legitimă și a început să o vizeze la începutul anului 2024. Ucraina utilizează pe scară largă drone cu rază lungă de acțiune, care sunt practic singurele arme care pot lovi instalații militare din interiorul Rusiei.

Rafinăriile de petrol și instalațiile militare rusești sunt vizate în mod regulat de dronele ucrainene. La 27 iulie, Ukrainska Pravda a raportat că dronele ucrainene au lovit o rafinărie de petrol din regiunea Reazan din Rusia.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te