Deputata Marina Tauber: Ridicarea imunității lui Ilan Șor, o răzbunare a președintei Maia Sandu

Ilan Shor, Tudor Balitchi și Marina Tauber

Deputata Marina Tauber a calificat demersul de ridicare a imunității parlamentare a șefului său de partid, fugarul Ilan Șor, ca pe o răzbunare din partea președintei Maia Sandu și o continuare a persecutării Partidului Șor.

„I-am deranjat și cu începerea procedurii de „impeachment” împotriva Maiei Sandu, și cu Declarația cu privire la statul capturat de către gruparea PAS și, desigur, din cauza alegerilor din municipiul Bălți”, a declarat într-o conferință de presă Marina Tauber.

### Vezi și... ### Igor Boțan: Nu este o premieră, candidații Partidului Șor au mai fost excluși din alegeri

La începutul lunii curente, Tauber a fost exclusă din cursa pentru postul de primar la Bălți, după ce câștigase detașat primul tur, pentru ceea ce Comisia Electorală Centrală consideră a fi fost cheltuieli electorale nejustificate. Săptămâna trecută Partidul Șor a anunțat în consecință că va propune suspendarea sau „impeachmentul” președintei Sandu, pe care o acuză că a comandat decizia CEC.

Remarcile lui Tauber au venit după ce procurorii au trimis în parlament joi 9 cereri de ridicare a imunității lui Ilan Șor pentru o varietate de presupuse delicte, de la escrocherie la abuz în serviciu. Șor a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru rolul său în „furtul miliardului” în 2017, iar între timp a plecat din țară.