Distrugerea barajului Kahovka din Ucraina, o bombă ecologică cu ceas
Pe apele noroioase care au inundat un cartier din Herson plutește o pată mare de ulei, Herson, 10 iunie.
Pești morți pe fundul drenat al lacului de acumulare Nova Kahovka.
Fiecare gospodărie inundată înseamnă nu doar o casă distrusă, ci și distrugerea terenurilor de cereale, livezilor și loturilor de legume, ale căror canale de irigații sunt acum uscate.
Voluntarii descarcă apă, alimente și alte bunuri donate pentru locuitorii din zonele inundate din Herson pe 11 iunie.
Ruperea barajului Kahovka a inundat orașe întregi, ucigând mii de animale și distrugând comunități, rezervații naturale și terenuri agricole.
Retragerea apelor lasă în urmă și minele dislocate de inundații. Zonele respective vor fi periculoase și nelocuibile până la deminarea lor.
Un câine bea apă pe un drum inundat din localitatea Korsunka. Sudul Ucrainei a fost o câmpie aridă până la ridicarea barajului de pe fluviul Nipru, în urmă cu 70 de ani. Barajul Kahovka a fost ultimul dintre cele șase baraje de pe râu.
Un stup de albine în apele care au inundat satul Sadove. Experții au avertizat că va fi nevoie de un deceniu pentru ca flora și fauna locului să revină și să se adapteze la noua realitate.
Locuitorii din Zaporojie curăță o plajă din oraș pe 10 iunie, în urma scăderii nivelului fluviului Nipru.
Panoramă aeriană a fluviului Nipru, în apropiere de Herson, pe 10 iunie. Pe suprafața tulbure a apei se văd pete de petrol. În plus față de petrol, scurgerile de substanțe chimice și pesticide transportate de inundații reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru ecosistemul Mării Negre.